måndag 12 maj 2014

Leverstuvning

LEVERSTUVNING

Innanmat har högt näringsvärde, den är rik på protein och B-vitamin och är en god järnkälla. En välsmakande vardagsrätt får man av nötlever, lök, tomatpuré och buljong.

4 portioner

500 g nötlever
2 msk smör eller margarin
2 stora gula lökar
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk vetemjöl
2 msk tomatpuré
3 dl buljong

Tips:
Det är viktigt att levern inte får sjuda
alltför länge, då kan den bli torr och
hård.

Gott att äta till:
Kokt ris eller makaroner samt rårivna
morötter.


Putsa levern och skär den i tärningar. Bryn levertärningarna i matfettet i en stekgryta. Skala och grovhacka löken. Tillsätt den och låt den bryna med en stund. Krydda med salt och peppar. Strö över mjölet och rör om ordentligt.

Blanda tomatpuré och buljong och späd med detta. Låt sedan grytan sjuda under lock på svag värme ca 10 minuter eller tills levern känns mör.

Tid för tillagning: Ca 30 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar