fredag 16 maj 2014

Vaniljpäron med maräng

VANILJPÄRON MED MARÄNG

6 personer

Maräng:
3 äggvitor
6 msk socker

Vaniljkräm:
1½ dl mjölk
1½ dl kaffegrädde
3 äggulor
2 tsk maizena
2 msk socker
vaniljsocker
1 dl tjock vispad grädde

Fyllning:
1 burk konserverade päron

Garnering:
färska eller djupfrysta hallon
suckat eller syltat apelsinskal


Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ned sockret och bred ut hälften av smeten till en rund botten på smord och mjölad plåt. Spritsa små toppar av resten och grädda marängen torr i svag ugnsvärme.

Sjud en kräm av mjölk, tunn grädde, äggulor, maizena och socker. Vispa krämen kall och tillsätt vaniljsocker efter smak samt den vispade grädden. Lägg upp marängbottnen på serveringsfatet och bred på vaniljkrämen.

Låt päronhalvorna rinna av väl, skär dem i klyftor och lägg dem i ett dekorativt mönster på krämbottnen. Garnera med hallon och finskuret suckat eller syltat apelsinskal. Dekorera runt kanten med de små marängtopparna.

Servera desserten genast. Den är godast medan marängen är spröd.


Tid för tillagning: Ca 2 timmar varav
1 - 1½ timme i ugnen.


Från Hemmets Journal kortserie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar