fredag 16 maj 2014

Äppelfylld karré

ÄPPELFYLLD KARRÉ

En spännande och uppskattad rätt på middagsbordet. Äppel- och lökfyllningen ger god smak på karrén och gör den extra saftig.

4 portioner

700 g benfri fläskkarré eller kotlettrad
1 tsk salt
1 krm malen ingefära
1 krm malen kryddnejlika

Fyllning:
1 bit, ca 5 cm, finhackad purjolök
2 gröna äpplen, urkärnade och hackade
2 msk smör eller margarin
2 msk farin
1 msk senap

Garnering:
mjukstekta äppelskivor
persilja

Serveringstips:
Servera karrén med kokt potatis och
gröna bönor eller broccoli och en
grönsallad.


Gör 6 - 7 snitt, 2 - 3 cm djupa, i karrén med en skarp kniv. Gnid in karrén med salt, ingefära och kryddnejlika. Lägg karrén i en ugnssäker form. Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Lägg fyllningen i karréns fickor och lägg överbliven fyllning runt om köttet i formen.

Stek karrén i 175° ugn 1 1/4 - 1½ timme eller tills köttet är genomstekt. Låt köttet vila övertäckt med folie ca 15 minuter.

Skär upp köttet och lägg över det på ett uppläggningsfat. Lägg fyllningen runt om och häll över skyn. Garnera med mjukstekta äppelskivor och persilja.


Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid i ugnen 1½ timme


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar