ÄGGPANNA MED KORV
Snabbt och lätt kan man laga familjens kvällsmat av litet korv och bacon och rester av kokt potatis. En mättande vardagsrätt till överkomligt pris.
4 portioner
400 g rökt korv, t ex falukorv
4 kokta kalla potatisar
4 - 6 skivor bacon
3 ägg
3/4 dl mjölk eller grädde
1 knippe gräslök
ev ½ tsk salt
Gott att äta till:
Grovt rågbröd.
Dra skinnet av korven och skär den i skivor. Skala potatisarna och skär också dem i skivor. Strimla baconet. Fräs bacon, korv och potatis några minuter i en stekpanna.
Vispa samman ägg och mjölk eller grädde. Häll äggblandningen över bacon, korv och potatis i stekpannan. Låt det hela gräddas på svag värme tills äggmassan stelnat. Klipp över gräslök, strö på litet salt om så behövs och servera sedan.
Tid för tillagning: Ca 15 minuter.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar