UGNSSTEKT FALUKORV MED ÄPPLE
OCH PURJO
4 portioner
400 - 500 g falukorv
1 purjolök
3 äpplen
smör eller margarin
1 dl riven ost
Gott att äta till:
Kokt potatis.
Dra skinnet av korven och skär den i tjocka skivor, nästan helt igenom. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Förväll den därefter i lättsaltat vatten (2 tsk salt/liter vatten) ett par minuter. Skölj äpplena, skär dem i klyftor och ta bort kärnhusen. Lägg korven på ett smort, ugnssäkert fat.
Lägg den avrunna purjolöken och äppelklyftorna vid sidan om. Stek i ugn vid 200° ca 15 minuter. Ta ut korvrätten och strö över den rivna osten. Stek ytterligare 5 - 10 minuter.
Tid för tillagning: 35 - 40 minuter,
varav 15 + 5 - 10 minuter i ugnen.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar