TOMATFLÄSK I FORM
En god vardagsrätt och dessutom lättlagad, eftersom den står i ugnen större delen av tiden. Var inte rädd för att krydda och slösa gärna med persiljan till serveringen.
4 portioner
4 - 6 potatisar
2 msk matfett
salt, vitpeppar
2 gula lökar
600 g skivat magert bogfläsk
(eller benfri kotlett eller filé)
timjan, basilika
1 burk skalade tomater, ca 400 g
persilja
Skala potatisarna, halvera dem och skär dem i skivor. Bryn 1 msk av matfettet i en stekpanna, lägg i potatisen och låt den ta färg. Salta och peppra och ta upp potatisen ur stekpannan. Skär löken i skivor och fräs den i ½ msk fett. Ta upp också den och lägg i resten av matfettet.
Bryn köttet fint på bägge sidor och krydda med salt och peppar. Lägg köttet, potatisen och löken i en ugnssäker form och strö litet timjan och basilika över. Lägg också i tomaterna och häll på litet av spadet från burken. Täck formen med lock eller folie och sätt in den i ugnen på 175° ca 30 minuter eller tills köttet känns alldeles mört och potatisen är mjuk.
Strö rikligt med klippt persilja över rätten när den ska sättas fram på bordet.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter
varav ca 30 minuter i ugnen.
En god vardagsrätt och dessutom lättlagad, eftersom den står i ugnen större delen av tiden. Var inte rädd för att krydda och slösa gärna med persiljan till serveringen.
4 portioner
4 - 6 potatisar
2 msk matfett
salt, vitpeppar
2 gula lökar
600 g skivat magert bogfläsk
(eller benfri kotlett eller filé)
timjan, basilika
1 burk skalade tomater, ca 400 g
persilja
Skala potatisarna, halvera dem och skär dem i skivor. Bryn 1 msk av matfettet i en stekpanna, lägg i potatisen och låt den ta färg. Salta och peppra och ta upp potatisen ur stekpannan. Skär löken i skivor och fräs den i ½ msk fett. Ta upp också den och lägg i resten av matfettet.
Bryn köttet fint på bägge sidor och krydda med salt och peppar. Lägg köttet, potatisen och löken i en ugnssäker form och strö litet timjan och basilika över. Lägg också i tomaterna och häll på litet av spadet från burken. Täck formen med lock eller folie och sätt in den i ugnen på 175° ca 30 minuter eller tills köttet känns alldeles mört och potatisen är mjuk.
Strö rikligt med klippt persilja över rätten när den ska sättas fram på bordet.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter
varav ca 30 minuter i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar