lördag 3 maj 2014

Kålrotsbiffar

KÅLROTSBIFFAR

Den som vill äta enbart grönsaker ibland kan pröva på kålrotsbiffar med mycket stekt lök till. Det blir en mättande och billig måltid.

4 portioner

2 kålrötter, 500 - 600 g
vatten, salt
2 msk smör eller margarin
4 gula lökar
1 tsk timjan
2 dl grädde eller mjölk

Gott att äta till:
Fullkornsbröd.

Tips:
Selleribiffar och rödbetsbiffar
tillagas på samma sätt.


Skölj och skala kålrötterna. Skär dem i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna i kokande, lättsaltat vatten (2 tsk salt/l vatten) och koka dem nästan mjuka, 10 - 15 minuter. Ta upp dem och låt dem rinna av på hushållspapper.

Stek kålrotsbiffarna i litet matfett på svag värme tills de fått fin färg. Lägg upp dem på serveringsfat och håll dem varma. Skala och skiva löken. Bryn den i litet matfett och låt den steka tills den blir mjuk. Lägg löken över biffarna och strö på timjan.

Vispa ur stekpannan med grädde eller mjölk. Låt skyn koka ihop några minuter. Häll den sedan över kålrotsbiffar och lök och servera rätten genast.

Tid för tillagning: Ca 40 minuter.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar