lördag 3 maj 2014

Bodils köttrulader

BODILS KÖTTRULADER

Använd din fantasi när du lagar mat. Rulader kan man smaksätta på tusen sätt. Prova det här receptet och variera fyllningen efter eget tycke och smak.

4 portioner

4 stora tunna skivor mört nötkött,
t ex fransyska
salt, peppar
4 msk dijonsenap
2 paprikor
1 morot
1 stjälk selleri
inlagd gurka
1 gul lök
4 skivor bacon
1 lagerblad
5 dl buljong
1 msk vetemjöl
½ dl vatten
1 msk tomatpuré

Tips:
I stället för fyra stora rulader kan man dela
köttskivorna och göra åtta rulader. Då blir
stektiden kortare.


Banka ut köttskivorna med handen. Krydda med salt och peppar. Bred ut 1 msk senap på varje köttskiva. Skölj, ansa och hacka paprika, morot, selleri och gurka. Skala och hacka löken. Fördela paprika, lök och gurka på varje köttskiva. Spara överblivna grönsaker. Rulla ihop till rulader och fäst med tandpetare.

Skär baconskivorna fint och stek dem i en gryta. Bryn köttruladerna i baconfettet och ta upp dem ur grytan. Lägg resten av grönsakerna i grytan och fräs dem lätt. Tillsätt lagerblad. Lägg köttruladerna i grytan och häll över buljongen. Låt dem eftersteka under lock tills de är möra, 1 - 1½ timme.

Red skyn med vetemjöl utrört i kallt vatten och smaksätt med tomatpuré.

Tid för tillagning: Ca 2 timmar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar