OSTPOTATIS MED TOMATER OCH ÄGG
Ostpotatis är en billig och mättande rätt, som de flesta brukar tycka om. Man kan välja antingen en mild osttyp eller en ost med kraftigare smak. Det senare framför allt om man serverar ostpotatis som ensamrätt.
4 portioner
8 - 10 kokta kalla potatisar
4 hårdkokta ägg
4 tomater
2 gula lökar
3 msk finklippt persilja
2 msk smör eller margarin
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
smör eller margarin till formen
2 dl grädde
1 dl riven ost
½ tsk paprikapulver
ev 2 msk ströbröd eller riven ost
Gott att äta till:
Strimlad isbergssallad.
Skala potatis och ägg och skär dem i skivor. Skölj tomaterna. Skär också dem i skivor. Skala och grovhacka lökarna. Fräs lök, tomater och persilja i litet matfett i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
Varva potatis och ägg i en smord, ugnssäker form. Häll över grönsaksfräset. Häll grädden i stekpannan och låt den koka ihop något. Smaksätt med ost och mer kryddor om så behövs. Häll såsen över det hela i formen. Dofta över paprikapulver och ev ströbröd eller litet mer riven ost.
Gratinera i ugn vid 250° ca 15 minuter eller tills grädden kokat in och rätten fått fin färg.
Tid för tillagning: Ca 40 minuter,
varav ca 15 minuter i ugnen.
Ostpotatis är en billig och mättande rätt, som de flesta brukar tycka om. Man kan välja antingen en mild osttyp eller en ost med kraftigare smak. Det senare framför allt om man serverar ostpotatis som ensamrätt.
4 portioner
8 - 10 kokta kalla potatisar
4 hårdkokta ägg
4 tomater
2 gula lökar
3 msk finklippt persilja
2 msk smör eller margarin
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
smör eller margarin till formen
2 dl grädde
1 dl riven ost
½ tsk paprikapulver
ev 2 msk ströbröd eller riven ost
Gott att äta till:
Strimlad isbergssallad.
Skala potatis och ägg och skär dem i skivor. Skölj tomaterna. Skär också dem i skivor. Skala och grovhacka lökarna. Fräs lök, tomater och persilja i litet matfett i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
Varva potatis och ägg i en smord, ugnssäker form. Häll över grönsaksfräset. Häll grädden i stekpannan och låt den koka ihop något. Smaksätt med ost och mer kryddor om så behövs. Häll såsen över det hela i formen. Dofta över paprikapulver och ev ströbröd eller litet mer riven ost.
Gratinera i ugn vid 250° ca 15 minuter eller tills grädden kokat in och rätten fått fin färg.
Tid för tillagning: Ca 40 minuter,
varav ca 15 minuter i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar