CITRUSBÅL
Bål är gott och festligt att bjuda på. Har man många gäster är det dessutom praktiskt. Glöm bara inte bort att också ha ett alkoholfritt alternativ för dem som så önskar.
Ca 1½ l bål
1 apelsin
2 msk florsocker
½ dl nypressad citronsaft
1½ dl likör med apelsin-
eller citronsmak
1 dl vodka
isbitar
3 flaskor kolsyrad citrondryck
à ca 33 cl
Tips:
Man kan garnera drycken med skal-
strimlor av apelsin eller citron.
Skala apelsinen och skär den i småbitar. Lägg apelsinbitarna i en stor skål. Strö över florsocker och häll på citronsaften. Låt detta dra ca 15 minuter i kylskåp.
Blanda ned likör och vodka. Tillsätt isbitarna. Häll i den kolsyrade drycken precis före serveringen.
Tid för tillagning: Ca 10 minuter +
ca 15 minuter för drycken att dra.
Bål är gott och festligt att bjuda på. Har man många gäster är det dessutom praktiskt. Glöm bara inte bort att också ha ett alkoholfritt alternativ för dem som så önskar.
Ca 1½ l bål
1 apelsin
2 msk florsocker
½ dl nypressad citronsaft
1½ dl likör med apelsin-
eller citronsmak
1 dl vodka
isbitar
3 flaskor kolsyrad citrondryck
à ca 33 cl
Tips:
Man kan garnera drycken med skal-
strimlor av apelsin eller citron.
Skala apelsinen och skär den i småbitar. Lägg apelsinbitarna i en stor skål. Strö över florsocker och häll på citronsaften. Låt detta dra ca 15 minuter i kylskåp.
Blanda ned likör och vodka. Tillsätt isbitarna. Häll i den kolsyrade drycken precis före serveringen.
Tid för tillagning: Ca 10 minuter +
ca 15 minuter för drycken att dra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar