BOGFLÄSK I GOD SÅS
Det färska bogfläsket är en bra och behändig råvara. Vi gjorde en gryta på strimlat bogfläsk med tomatröd gräddsås.
4 portioner
400 - 500 g magert bogfläsk i bit
ca 2 msk vetemjöl
salt, vitpeppar
3 - 4 gula lökar
2 msk smör eller margarin
paprikapulver
2 dl kaffegrädde
2 dl vatten eller buljong av tärning
2 - 3 msk tomatpuré
Gott att äta till:
Vitkålssallad eller kokt broccoli,
kokt skalpotatis.
Strimla bogfläsket så tunt som möjligt. Lägg mjöl, salt och vitpeppar i en plastpåse och skaka fläskstrimlorna däri. Skala löken och skär den i tunna skivor. Smält matfettet i en vid, tjockbottnad gryta och bryn fläskstrimlorna. Sänk värmen och lägg i löken. Låt den puttra utan att ta färg. Krydda med paprikapulver.
Häll på grädde och vatten eller buljong. Låt alltsammans puttra under lock tills fläskstrimlorna känns möra - beräkna ca 20 minuter. Tillsätt tomatpurén och smaka ev av med mer salt och peppar.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter.
Det färska bogfläsket är en bra och behändig råvara. Vi gjorde en gryta på strimlat bogfläsk med tomatröd gräddsås.
4 portioner
400 - 500 g magert bogfläsk i bit
ca 2 msk vetemjöl
salt, vitpeppar
3 - 4 gula lökar
2 msk smör eller margarin
paprikapulver
2 dl kaffegrädde
2 dl vatten eller buljong av tärning
2 - 3 msk tomatpuré
Gott att äta till:
Vitkålssallad eller kokt broccoli,
kokt skalpotatis.
Strimla bogfläsket så tunt som möjligt. Lägg mjöl, salt och vitpeppar i en plastpåse och skaka fläskstrimlorna däri. Skala löken och skär den i tunna skivor. Smält matfettet i en vid, tjockbottnad gryta och bryn fläskstrimlorna. Sänk värmen och lägg i löken. Låt den puttra utan att ta färg. Krydda med paprikapulver.
Häll på grädde och vatten eller buljong. Låt alltsammans puttra under lock tills fläskstrimlorna känns möra - beräkna ca 20 minuter. Tillsätt tomatpurén och smaka ev av med mer salt och peppar.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar