STRIMLAD BIFF I TOMATSÅS
Att laga till en festlig måltid behöver inte alltid ta all världens tid. Med ett mört kött är den här rätten färdig på dryga halvtimmen.
4 portioner
600 g flankstek eller rostbiff
½ gul lök
8 körsbärstomater
3 msk matolja
2½ dl mild chilisås
4 msk rödvin eller köttbuljong
3 msk färsk basilika
eller 1½ tsk torkad
3 msk hackad persilja
2 pressade vitlöksklyftor
1½ tsk örtsalt
1 tsk socker
1 krm svartpeppar
1/4 krm cayennepeppar
Serveringstips:
Pasta, parmesan och en sallad.
Skär köttet i strimlor, hacka löken och halvera tomaterna. Värm 2 msk matolja i en stekpanna och bryn köttet tills det fått färg. Ta upp köttet och håll det varmt.
Värm resten av matoljan och fräs löken några minuter. Tillsätt chilisås, vin, basilika, persilja, vitlök, örtsalt, socker, svartpeppar och cayennepeppar. Låt alltsammans småkoka ca 10 minuter. Blanda ned tomaterna och köttet och låt puttra ytterligare 5 minuter eller tills köttet är stekt.
Smaka av och krydda ev mer. Servera rätten.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen 20 - 35 minuter
Från Lätt & Läckert

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar