tisdag 20 maj 2014

Kokta färsrulader i citronsås

KOKTA FÄRSRULADER I CITRONSÅS

Varför inte pröva på att koka färsruladerna som omväxling? Med en god citronsås blir det hela till en ny och spännande smakupplevelse. En verkligt bra variant på köttfärsen.

4 portioner

400 g blandfärs
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 ägg
1 msk grädde
4 msk finklippt persilja
5 dl buljong
2½ msk vetemjöl
saft av ½ - 1 citron
½ tsk citronpeppar
½ dl grädde
1 äggula

Gott att äta till:
Potatismos smaksatt med mycket
finklippt persilja.


Blanda samman köttfärs, salt, peppar, ägg och grädde till en smidig färs. Skölj ett stort skärbräde med kallt vatten. Forma färsen till jämnstora, tunna biffar på skärbrädet. Strö persilja över biffarna och rulla ihop dem till rulader.

Koka upp buljongen. Lägg i 4 - 5 rulader åt gången och låt dem sjuda 5 - 7 minuter beroende på tjocklek. Ta upp dem med en hålslev. Sila buljongen och red av den med vetemjölet utrört i litet kallt vatten. Krydda med citronsaft och citronpeppar.

Lägg ruladerna i såsen och låt dem koka på svag värme ca 5 minuter. Blanda grädde och äggula. Rör försiktigt ned detta och låt såsen tjockna, men inte koka.


Tid för tillagning: Ca 30 minuter.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar