tisdag 20 maj 2014

Knaperstekt rödspätta

KNAPERSTEKT RÖDSPÄTTA

Vänd spättafiléerna i en kryddig mjölblandning och stek dem knapriga på spisen. Godare än så här kan det inte bli.

4 portioner

600 g rödspättafiléer eller
annan plattfisk
3 msk ströbröd
3 msk rågmjöl
1 tsk oregano
½ tsk salt
1 krm chilipulver
½ krm cayennepeppar
2 msk smält smör eller margarin
3 msk pressad citronsaft
2 msk smör eller margarin

Garnering:
citronskivor
dill

Serveringstips:
Kokt potatis, remouladsås och
isbergssallad blandad med rivna
morötter och tomatskivor.


Blanda ströbröd, mjöl, oregano, salt, chilipulver och cayennepeppar på en tallrik. Blanda det smälta matfettet och citronsaften på en annan tallrik. Doppa filéerna i matfettet och sedan i mjölblandningen.

Smält matfettet i en stekpanna och stek filéerna på medelvärme, 2 - 4 minuter på varje sida, tills de är gyllenbruna och genomstekta. Lägg upp fisken på ett serveringsfat och garnera med citronskivor och dill. Servera fisken.


Tid för tillagning:
Förberedelse 5 minuter
Tid på spisen ca 10 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar