KÖTTFÄRSPUDDING PÅ NYTT SÄTT
4 - 5 personer
500 g malet kött (kalv och
fläsk blandat)
150 g bacon
1 gul lök
3 ägg
3 msk hackad persilja
3 skivor franskbröd
2 dl buljong
salt, vitpeppar
2 tsk mild paprika
2 msk smör eller margarin
Blanda köttfärsen med finskuren bacon, riven lök, äggulor, persilja och inkråm av franskbrödet uppblött i buljongen. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ned dem i färsen. Krydda efter smak.
Smörj en ugnseldfast form med litet av matfettet. Fyll färsen i formen och lägg resten av matfettet ovanpå i klickar. Stek köttfärsen på lågt mellanläge i ugnen, 200°, ca 40 minuter eller tills den känns väl genomstekt.
Servera kokta bönor, broccoli, blomkål eller andra grönsaker till och potatis eller kokt ris.
Variation:
Blanda skalade och hackade tomater i färsen i stället för bacon och persilja. Smaksätt gärna med litet basilika.
Tid för tillagning: Ca 1 timme och 5 minuter.
Från Hemmets Journal kortserie

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar