POTATIS- OCH GRÖNSAKSPANNA
Med potatis och spänstiga grönsaker trollar du fram en färgglad och aptitlig huvudrätt. Litet knaperstekt fläsk ger extra smak och piff.
4 portioner
5 - 6 stora potatisar av en fast sort
1 stor morot
150 g magert rökt fläsk
2 rödlökar
1 grön paprika
200 g gröna bönor
3 msk olja
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk hackad persilja
Skala, skölj och skiva potatis och morot i ½ cm tjocka skivor. Skär bort svål och brosk på fläsket och tärna det fint. Skala och skär löken i tunna ringar. Skölj och skär paprikan i halvor, ta bort kärnor och sidväggar och skär dem i 1 cm tjocka strimlor. Ansa, skölj och skär bönorna i cm-tjocka sneda bitar.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna och fräs fläsktärningar och lök genomskinliga på medelvärme. Tillsätt potatis och grönsaker och låt dem steka med ca 1 minut under omrörning. Sänk värmen, lägg på lock och låt alltsammans eftersteka ca 15 - 20 minuter eller tills potatis och grönsaker känns mjuka. Rör om då och då.
Lyft av locket och sätt på högsta värmen. Fräs blandningen knaprig under omrörning, ca 3 - 4 minuter. Krydda, strö över persilja och lägg upp på tallrikar. Servera genast med en krispig sallad.
Variation:
Smaksätt med ½ msk kummin och mejram, så får rätten en helt annan karaktär.
Tid för tillagning: Ca 1 timme och 5 minuter.
Från IMP kortserie

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar