tisdag 20 maj 2014

Idé för falukorv

IDÉ FÖR FALUKORV

4 personer

300 g falukorv
2 finhackade gula lökar
10 råskalade potatisar
50 g smör eller margarin
salt, vitpeppar
4 råa äggulor
hackad persilja


Skär potatisen i små jämna tärningar. Stek dem gulbrunt knapriga och mjuka i matfett och krydda med salt och peppar. Fräs upp löken i litet matfett. Tillsätt den i strimlor skurna falukorven och låt det hela bli brynt. Bred ut den råstekta potatisen på ett varmt serveringsfat.

Lägg ränder av korvfräs och finhackad persilja över potatisbädden. Garnera med råa äggulor i skal. Extra piff ger litet chilisås, som serveras separat så att var och en själv kan bestämma hur stark smak man vill ha.


Tid för tillagning: Ca 45 minuter.


Från Hemmets Journal kortserie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar