tisdag 20 maj 2014

Färs med svampfyllning

FÄRS MED SVAMPFYLLNING

Köttfärs som man steker i ugn blir mycket saftigare om man fyller den, t ex med svamp. Ädelosten gör sedan sitt till för att rätten ska få det där "lilla extra".

4 portioner

1 dl ströbröd
1½ dl grädde eller vatten + grädde
400 g blandfärs
1 ägg
1 liten hackad gul lök
½ msk salt
1/4 tsk vitpeppar
persiljekvistar till garnering

Fyllning:
1 stor burk champinjoner eller
annan svamp
2 msk matolja
½ dl ströbröd
50 g ädelost

Gott att äta till:
Dillpotatis eller potatismos.


Låt ströbrödet svälla i vätskan. Blanda köttfärsen med ströbrödsblandningen, ägget, löken, saltet och pepparn. Bred ut färsen i bakpappersklädd långpanna till en ca 2 cm tjock kaka.

Hacka svampen och fräs den i oljan. Tillsätt ströbröd och söndersmulad ädelost. Lägg svampblandningen mitt på färskakan, vänd upp kanterna över fyllningen och tryck ihop skarven. Stek färsen i ugn vid 200° ca 40 minuter. Garnera med persilja.


Tid för tillagning: Ca 1 1/4 timme
varav ca 40 minuter i ugnen.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar