FÄRS MED SVAMPFYLLNING
Köttfärs som man steker i ugn blir mycket saftigare om man fyller den, t ex med svamp. Ädelosten gör sedan sitt till för att rätten ska få det där "lilla extra".
4 portioner
1 dl ströbröd
1½ dl grädde eller vatten + grädde
400 g blandfärs
1 ägg
1 liten hackad gul lök
½ msk salt
1/4 tsk vitpeppar
persiljekvistar till garnering
Fyllning:
1 stor burk champinjoner eller
annan svamp
2 msk matolja
½ dl ströbröd
50 g ädelost
Gott att äta till:
Dillpotatis eller potatismos.
Låt ströbrödet svälla i vätskan. Blanda köttfärsen med ströbrödsblandningen, ägget, löken, saltet och pepparn. Bred ut färsen i bakpappersklädd långpanna till en ca 2 cm tjock kaka.
Hacka svampen och fräs den i oljan. Tillsätt ströbröd och söndersmulad ädelost. Lägg svampblandningen mitt på färskakan, vänd upp kanterna över fyllningen och tryck ihop skarven. Stek färsen i ugn vid 200° ca 40 minuter. Garnera med persilja.
Tid för tillagning: Ca 1 1/4 timme
varav ca 40 minuter i ugnen.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar