KALKON CHASSEUR
Kalkonbröstet kryddas med vitlök och steks saftigt i ugnen. Med en sås av champinjoner och en skvätt vitt vin blir det en riktig kalasmiddag.
4 portioner
600 g benfritt kalkonbröst
2 skivade vitlöksklyftor
½ - 1 tsk salt
svartpeppar
1 msk smält smör eller margarin
Sås:
200 g färska champinjoner
2 msk smör eller margarin
2 msk finhackad gul lök
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
½ dl vitt vin
1 msk hackad persilja
1 tsk dragon
½ tsk timjan
Tips:
Kalkonbröst kan bytas ut mot samma
mängd kycklingbröst.
Serveringstips:
Bakad eller kokt potatis, broccoli och
vitt bröd.
Gör ett par snitt i köttet och stick ned vitlöksskivorna. Gnid in köttet med salt och peppar. Lägg kalkonbröstet i en smord, ugnssäker form och pensla med matfettet. Stek köttet i mitten av ugnen i 175° ca 35 minuter eller tills det är genomstekt. Ös med matfettet under stekningen.
Skiva champinjonerna till såsen. Smält 1 msk matfett i en kastrull och bryn svampen tills vätskan kokat in. Blanda ned löken och låt det fräsa ett par minuter. Tillsätt vatten, buljongtärning, vin, persilja, dragon och timjan och låt det koka några minuter. Smaka av såsen och vispa ned resten av matfettet.
Skär kalkonbröstet i skivor och servera såsen till.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen 10 - 15 minuter
Tid i ugnen ca 35 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar