STEKT RIS MED JORDNÖTTER
Stekt ris smakar gott som tillbehör till många slags rätter med stekt eller grillat kött. Jordnötterna ger riset en intressant smak.
4 portioner
Ca 2 dl långkornigt ris
2 msk smör eller margarin
2 salladslökar eller 1 purjolök
150 g böngroddar
ca 5 dl höns- eller köttbuljong
1 dl jordnötter eller cashewnötter
Fräs riset i litet matfett tills det börjar bli något ljusbrunt. Skölj, ansa och skär sallads- eller purjolöken fint. Tillsätt den och de väl sköljda och avrunna böngroddarna. Fräs ris och grönsaker ytterligare ett par minuter.
Tillsätt buljongen och låt allt koka upp och sedan koka under lock på svag värme ca 20 minuter. Rör ned de hackade nötkärnorna i riset strax före servering.
Tid för tillagning: 30 minuter.
Stekt ris smakar gott som tillbehör till många slags rätter med stekt eller grillat kött. Jordnötterna ger riset en intressant smak.
4 portioner
Ca 2 dl långkornigt ris
2 msk smör eller margarin
2 salladslökar eller 1 purjolök
150 g böngroddar
ca 5 dl höns- eller köttbuljong
1 dl jordnötter eller cashewnötter
Fräs riset i litet matfett tills det börjar bli något ljusbrunt. Skölj, ansa och skär sallads- eller purjolöken fint. Tillsätt den och de väl sköljda och avrunna böngroddarna. Fräs ris och grönsaker ytterligare ett par minuter.
Tillsätt buljongen och låt allt koka upp och sedan koka under lock på svag värme ca 20 minuter. Rör ned de hackade nötkärnorna i riset strax före servering.
Tid för tillagning: 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar