fredag 16 maj 2014

Citronkyckling i ugn

CITRONKYCKLING I UGN

Kycklingen blir saftig och god när den steks i ugnen och smakar fint av citron, honung, vitlök och örtkryddor.

4 portioner

1 kyckling i bitar, ca 1 kg
eller 1 kg kycklingdelar
2 msk olja
4 pressade vitlöksklyftor
rivet skal av 2 citroner
4 msk citronsaft
1 msk honung
1/4 tsk salt
1/4 tsk vitpeppar
1 tsk oregano
½ tsk timjan
1 krm paprikapulver

Serveringstips:
Servera ris eller pasta och kokt
broccoli till kycklingen. Paprika
är också gott till.


Smörj en ugnssäker form eller liten långpanna med 1 msk olja. Gnid in kycklingbitarna med vitlök och lägg dem i formen med skinnsidan nedåt. Strö över citronskal. Blanda resten av oljan, citronsaft och honung. Häll det över kycklingen. Strö över salt, peppar, oregano, timjan och paprikapulver.

Stek kycklingen i 200° ugn ca 30 minuter. Vänd på bitarna och stek dem ytterligare ca 20 minuter. Ös kycklingen då och då. Lägg upp kycklingen på serveringsfat och häll skyn över.

Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid i ugnen 50 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar