SKINK- OCH OSTSNACKS
Små brödsnacks med skinka och ost passar lika bra till drinken som på buffébordet. De bör helst serveras medan de fortfarande är varma.
Ca 40 st
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
100 g rökt skinka
100 g smör eller margarin
2 dl riven ost
1½ dl mjölk
1 msk fransk senap
Tips:
Snacksen är godast när de är litet
varma. Återuppvärm dem gärna
om de hunnit bli kalla.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär skinkan i små bitar. Skär matfettet i bitar och finfördela det i mjölet. Blanda ned skinka och ost. Blanda mjölk och senap och rör ned det i smeten. Arbeta ihop till en deg. Tillsätt extra mjöl om degen är kletig.
Kavla ut degen på mjölat bakbord till en 2 cm tjock kaka. Ta ut små bröd med mått eller glas, 5 - 6 cm i diameter. Lägg dem på smorda plåtar och grädda dem i mitten av ugnen i 200° ca 12 minuter. Låt snacksen svalna något och servera dem sedan.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid i ugnen ca 12 minuter
Små brödsnacks med skinka och ost passar lika bra till drinken som på buffébordet. De bör helst serveras medan de fortfarande är varma.
Ca 40 st
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
100 g rökt skinka
100 g smör eller margarin
2 dl riven ost
1½ dl mjölk
1 msk fransk senap
Tips:
Snacksen är godast när de är litet
varma. Återuppvärm dem gärna
om de hunnit bli kalla.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär skinkan i små bitar. Skär matfettet i bitar och finfördela det i mjölet. Blanda ned skinka och ost. Blanda mjölk och senap och rör ned det i smeten. Arbeta ihop till en deg. Tillsätt extra mjöl om degen är kletig.
Kavla ut degen på mjölat bakbord till en 2 cm tjock kaka. Ta ut små bröd med mått eller glas, 5 - 6 cm i diameter. Lägg dem på smorda plåtar och grädda dem i mitten av ugnen i 200° ca 12 minuter. Låt snacksen svalna något och servera dem sedan.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid i ugnen ca 12 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar