fredag 16 maj 2014

Skink- och ostsnacks

SKINK- OCH OSTSNACKS

Små brödsnacks med skinka och ost passar lika bra till drinken som på buffébordet. De bör helst serveras medan de fortfarande är varma.

Ca 40 st

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
100 g rökt skinka
100 g smör eller margarin
2 dl riven ost
1½ dl mjölk
1 msk fransk senap

Tips:
Snacksen är godast när de är litet
varma. Återuppvärm dem gärna
om de hunnit bli kalla.


Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär skinkan i små bitar. Skär matfettet i bitar och finfördela det i mjölet. Blanda ned skinka och ost. Blanda mjölk och senap och rör ned det i smeten. Arbeta ihop till en deg. Tillsätt extra mjöl om degen är kletig.

Kavla ut degen på mjölat bakbord till en 2 cm tjock kaka. Ta ut små bröd med mått eller glas, 5 - 6 cm i diameter. Lägg dem på smorda plåtar och grädda dem i mitten av ugnen i 200° ca 12 minuter. Låt snacksen svalna något och servera dem sedan.

Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid i ugnen ca 12 minuter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar