fredag 16 maj 2014

Persiljespäckade fläskfiléer

PERSILJESPÄCKADE FLÄSKFILÉER

4 personer

2 fläskfiléer, ca 600 - 700 g
salt, svartpeppar
3 - 4 gula lökar
persilja
mejram
margarin
½ lagerblad
knappt 1 tsk chilisås
buljong


Putsa och torka av köttet och skär ett längsgående, men inte för djupt snitt i varje filé. Platta till filéerna och salta och peppra dem på insidan. Rör ut margarin och persilja och fyll snitten med detta. Lägg filéerna med snitten mot varandra och tryck samman dem till en rulle. Bind om med krympt hushållssnöre, så att rullen blir ganska fast. Gnid den på utsidan med salt, peppar och försiktigt med litet chilisås.

Bryn filén vackert brun på alla sidor och minska därefter värmen. Stek tillsammans med små gula lökar och krydda extra med mejram och lagerblad. Späd med buljong eller kokande vatten och låt filén steka mör på svag värme under lock.

Sila upp skyn och gör en avredd sås. Servera dubbelfilén, som ger vackra skivor, med grönsaker, tomathalvor och potatis.

Tid för tillagning: Ca 40 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar