fredag 16 maj 2014

Kyckling- och rispanna

KYCKLING- OCH RISPANNA

När du har bråttom kan du snabbt laga till denna gryta med inspiration från det mexikanska köket.

4 portioner

1 msk majsolja
4 - 6 skinnfria kycklingfiléer,
skurna i stora bitar
salt, peppar
1 röd eller grön paprika,
skuren i strimlor
1 gul lök, skuren i klyftor
½ - 1 tsk färsk chilipeppar, finhackad
3 dl långkornigt ris
4 dl vatten
4 dl hönsbuljong
1 burk hela tomater à 400 g
3 msk gröna oliver, skivade


Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna. Bryn kycklingbitarna 5 - 7 minuter. Krydda med salt och peppar och lägg över allt på ett fat. Hetta upp resten av oljan i en stor kastrull och fräs paprika, lök och chilipeppar under omrörning 5 minuter. Häll i riset och låt det fräsa med ca 1 minut.

Tillsätt vatten, buljong och tomaterna med sitt spad. Blanda väl och låt tomaterna dela sig. Öka värmen och låt koka upp. Sänk värmen, lägg på ett lock och låt sjuda tills riset är färdigt och vätskan sugits upp, ca 20 minuter. Blanda i kycklingen efter halva koktiden.

Rör ned oliverna och servera rätten i en serveringsskål eller direkt ur grytan.

Förbered:
Du kan göra denna rätt en dag i förväg. Täck över och ställ den i kylen. Späd ev med litet buljong när du värmer upp den igen.

Tid för tillagning: 55 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar