HEMRÖKT KORV MED KRYDDSTARK SÅS
Man kan variera den traditionella korven genom att själv röka den i utegrillen. Äger man inte en röklåda kan en gammal kastrull med lock mycket väl duga. Men då behövs också ett galler, som passar i kastrullen.
4 portioner
500 g falukorv eller 8 grillkorvar
Sås:
2 dl gräddfil
2 msk gurksallad eller syltad pumpa
1 msk hackad gul eller röd lök
2 msk finklippt dill, persilja
eller gräslök
½ tsk citronpeppar
½ tsk salt
1 krm cayennepeppar
eller 2 krm svartpeppar
Gott att äta till:
Färskpotatis eller bröd samt tomater
och gurka. Gott är också en sallad på
rårivna morötter och krossad ananas.
Lägg rökspån i botten på röklådan. Lägg gärna på några små kvistar enris. Fukta det hela och lägg över gallret. Nagga korven med en gaffel eller snitta den med en kniv. Lägg korven på gallret och lägg på locket. Placera hela röklådan på glöden i utegrillen och låt den stå ca 20 minuter.
Blanda under tiden gräddfil, sallad, lök och kryddgrönt. Smaksätt med citronpeppar, salt och cayennepeppar eller svartpeppar. Ta röklådan från grillen men öppna inte locket förrän efter ett par minuter.
Skär upp korven och servera den med såsen.
Tid för tillagning: Ca 25 minuter,
varav ca 20 minuter för rökning.
Man kan variera den traditionella korven genom att själv röka den i utegrillen. Äger man inte en röklåda kan en gammal kastrull med lock mycket väl duga. Men då behövs också ett galler, som passar i kastrullen.
4 portioner
500 g falukorv eller 8 grillkorvar
Sås:
2 dl gräddfil
2 msk gurksallad eller syltad pumpa
1 msk hackad gul eller röd lök
2 msk finklippt dill, persilja
eller gräslök
½ tsk citronpeppar
½ tsk salt
1 krm cayennepeppar
eller 2 krm svartpeppar
Gott att äta till:
Färskpotatis eller bröd samt tomater
och gurka. Gott är också en sallad på
rårivna morötter och krossad ananas.
Lägg rökspån i botten på röklådan. Lägg gärna på några små kvistar enris. Fukta det hela och lägg över gallret. Nagga korven med en gaffel eller snitta den med en kniv. Lägg korven på gallret och lägg på locket. Placera hela röklådan på glöden i utegrillen och låt den stå ca 20 minuter.
Blanda under tiden gräddfil, sallad, lök och kryddgrönt. Smaksätt med citronpeppar, salt och cayennepeppar eller svartpeppar. Ta röklådan från grillen men öppna inte locket förrän efter ett par minuter.
Skär upp korven och servera den med såsen.
Tid för tillagning: Ca 25 minuter,
varav ca 20 minuter för rökning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar