BIFFAR PÅ POTATISBÄDD
Färsbiffar och potatis i en och samma form - komplettera med en sallad och middagen är klar att servera.
4 portioner
500 g blandfärs
1 skiva vitt bröd
1 dl mjölk
1 liten gul lök
1½ tsk salt
1 krm vitpeppar
2 tsk salvia
½ msk paprikapulver
1 ägg
1 - 2 msk smör eller margarin
6 medelstora potatisar
2 tomater
2 dl crème fraìche
½ - 1 msk hackad grönpeppar
2½ dl riven ost
Tips:
Låt torkad grönpeppar ligga i
litet vatten ca 5 minuter innan
den ska hackas.
Smula sönder brödet och låt det svälla i mjölken ca 5 minuter. Hacka löken. Blanda färsen med 1 tsk salt, peppar, 1 tsk salvia, paprikapulver, ägg, lök och bröd. Forma färsen till 8 biffar. Smält matfettet i en stekpanna och bryn biffarna på båda sidor tills de fått färg.
Skala potatisarna, skär dem i tunna skivor och lägg dem som taktegel i botten på en ugnssäker form. Krydda potatisskivorna med litet salt, peppar och 1 tsk salvia. Lägg biffarna på potatisbädden. Hacka tomaterna. Blanda tomater, crème fraîche, grönpeppar, ½ tsk salt och riven ost. Klicka blandningen över biffarna och potatisen i formen och gratinera i mitten av ugnen i 200° ca 35 minuter eller tills potatisen är mjuk.
Servera rätten.
Tid för tillagning:
Förberedelse 30 minuter
Tid på spisen 5 - 10 minuter
Tid i ugnen 35 minuter
Färsbiffar och potatis i en och samma form - komplettera med en sallad och middagen är klar att servera.
4 portioner
500 g blandfärs
1 skiva vitt bröd
1 dl mjölk
1 liten gul lök
1½ tsk salt
1 krm vitpeppar
2 tsk salvia
½ msk paprikapulver
1 ägg
1 - 2 msk smör eller margarin
6 medelstora potatisar
2 tomater
2 dl crème fraìche
½ - 1 msk hackad grönpeppar
2½ dl riven ost
Tips:
Låt torkad grönpeppar ligga i
litet vatten ca 5 minuter innan
den ska hackas.
Smula sönder brödet och låt det svälla i mjölken ca 5 minuter. Hacka löken. Blanda färsen med 1 tsk salt, peppar, 1 tsk salvia, paprikapulver, ägg, lök och bröd. Forma färsen till 8 biffar. Smält matfettet i en stekpanna och bryn biffarna på båda sidor tills de fått färg.
Skala potatisarna, skär dem i tunna skivor och lägg dem som taktegel i botten på en ugnssäker form. Krydda potatisskivorna med litet salt, peppar och 1 tsk salvia. Lägg biffarna på potatisbädden. Hacka tomaterna. Blanda tomater, crème fraîche, grönpeppar, ½ tsk salt och riven ost. Klicka blandningen över biffarna och potatisen i formen och gratinera i mitten av ugnen i 200° ca 35 minuter eller tills potatisen är mjuk.
Servera rätten.
Tid för tillagning:
Förberedelse 30 minuter
Tid på spisen 5 - 10 minuter
Tid i ugnen 35 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar