lördag 17 maj 2014

Stadshotellets lunchkyckling

STADSHOTELLETS LUNCHKYCKLING

Svamp är läckert till kyckling. Rätten vinner på att man blandar olika sorter så laga den när du har fyllt din svampkorg.

4 portioner

1 kyckling, ca 1 kg
eller 1 kg kycklingdelar
2 tsk kinesisk soya
salt, peppar
paprikapulver
3 msk smör eller margarin
½ - 1 dl hönsbuljong
250 g svamp, t ex champinjoner,
ostronskivling och kantareller
1½ msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
½ - 3/4 hönsbuljongtärning
3 msk persilja

Tips:
Byt ut persiljan mot 1 - 1½ tsk körvel.

Serveringstips:
Hasselbackspotatis, haricots verts
och sallad.


Skär kycklingen i bitar. Pensla bitarna med 1 tsk soya och krydda dem med salt, peppar och paprikapulver. Smält 1 msk matfett i en stekpanna och bryn kycklingbitarna runt om tills de fått färg. Häll över ½ dl buljong. Låt kycklingen steka under lock 30 - 40 minuter. Späd ev med litet mer buljong under stekningen.

Rensa svampen och skär den i bitar om den är stor. Smält resten av matfettet och fräs svampen ca 5 minuter. Blanda ned mjölet och vispa sedan ned grädde, mjölk, buljongtärning och resten av soyan. Låt det koka några minuter. Tillsätt persiljan och smaka av med salt och peppar.

Servera kycklingen och bjud svampen till.


Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen 40 - 50 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar