KOTLETTGRYTA
Det är gott att kombinera kotletter med lök, äpplen och tomater och låta det hela puttra i ugnen en stund. Kotletterna blir skönt möra.
4 personer
4 fläskkotletter
1 msk smör eller margarin
salt, vitpeppar
½ tsk rosmarin
4 äpplen
8 små förvällda lökar
4 skalade tomater
soya
vatten eller buljong
Bryn kotletterna hastigt på båda sidor i het stekpanna. Krydda efteråt med salt, vitpeppar och ett par nypor rosmarin, som ger god smak åt fläskköttet. Lägg över kotletterna i en eldfast form tillsammans med de urkärnade men inte skalade äpplena. Välj syrligt friska äpplen. Lägg också ned små, skalade och förvällda lökar samt skalade tomater.
Vispa ur stekpannan med litet kokande vatten eller buljong och häll skyn över kotletterna. Sätt in formen eller grytan i 225° varm ugn och stek ca 35 minuter. Späd gärna med litet mer buljong eller vatten om det verkar torrt i formen.
Servera nykokt, persiljeströdd potatis till eller kanske ännu hellre kokt ris.
Tid för tillagning: Ca 55 minuter.
Från Hemmets Journal kortserie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar