lördag 17 maj 2014

Grönpepparbiffar

GRÖNPEPPARBIFFAR

Grönpeppar har blivit en populär krydda, som används till rätter av olika slag. Stark men ändå god i smaken.

4 - 5 portioner

500 g nötfärs
2 ägg
2 msk ströbröd
4 msk grädde
1 buljongtärning, upplöst i
ca ½ dl vatten
3 msk finhackad gul lök
1 msk finhackad grönpeppar
½ tsk salt
smör eller margarin till stekning

Sås:
2 msk hel grönpeppar
1 msk smör eller margarin
ev 1 msk konjak
2 dl vispgrädde
1 msk äkta soya
2 msk gräddfil
salt
saft av 1 - 2 klyftor citron

Gott att äta till:
Pressad potatis, ris eller pasta
samt tomatsallad.


Rör ihop alla ingredienser till färsen och forma små biffar av den. Stek biffarna i brynt matfett i het stekpanna, så att de får bra färg men är halvråa inuti. Håll ugnen varm - 125° - och lägg in biffarna där på ett ugnssäkert fat allt eftersom de blir klara.

Gör såsen i samma stekpanna. Fräs snabbt upp grönpepparn i matfettet. Om man vill kan man slå på litet konjak och bränna av. Tillsätt sedan grädde, soya och gräddfil och vispa hela tiden. Låt koka ett par minuter och smaka av med salt och citronsaft. Slå såsen över biffarna och höj ugnsvärmen till 225°. Låt biffarna dra i såsen knappt 10 minuter.


Tid för tillagning: 30 - 40 minuter.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar