lördag 17 maj 2014

Kyckling i ostsås

KYCKLING I OSTSÅS

Kycklingen paneras och steks knaprig i ugnen. Till kycklingen serveras en ostsås som förhöjer smaken. En mycket trevlig bjudningsrätt.

4 portioner

4 kycklingbröst
2 äggulor
2 msk vatten
ca 1 dl vetemjöl
4 msk ströbröd
3 msk parmesan
½ tsk salt
2 krm vitpeppar
1 krm paprikapulver
2 msk smör eller margarin

Ostsås:
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
3½ - 4 dl mjölk
1 tsk Worcestershiresås
1 msk parmesan
2 dl riven stark ost
salt, peppar
grön paprika till garnering


Blanda äggulor och vatten i en skål. Blanda mjöl, ströbröd, parmesan, salt, peppar och paprikapulver i en annan skål. Doppa kycklingbrösten i äggen och vänd dem sedan i mjölblandningen. Smält matfettet i en stekpanna och bryn kycklingbrösten på båda sidor. Lägg över dem i en smord, ugnssäker form.

Stek kycklingen i 175° tills den är genomstekt, ca 20 minuter.

Ostsås: Smält matfettet i en kastrull och rör ned mjölet. Späd med mjölken och låt såsen koka tills den tjocknat, 3 - 5 minuter. Tillsätt Worcestershiresås och ost och smaka av med salt och peppar.

Häll såsen över kycklingen eller servera den bredvid. Garnera med paprikastrimlor.


Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen 20 minuter
Tid i ugnen ca 20 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar