GRÖNSAKSFYLLD KÖTTFÄRS
Köttfärs i ugn är en bekväm maträtt, som sköter sig själv sedan den väl kommit i ugnen. Grönsakerna ger god smak åt färsen. Använd helst tidigare kokta grönsaker, annars kanske de inte blir färdiga samtidigt med färsen.
4 portioner
3 msk ströbröd
1½ dl grädde eller buljong
400 g blandfärs
3 kokta mosade potatisar
1 ägg
1 finhackad gul lök
1½ tsk salt
1 krm paprikapulver
smör eller margarin till fatet
ca 300 g kokta finskurna grönsaker
ev smält smör eller margarin till pensling
Tips:
Man kan också fylla färsen med t ex
brynt svamp och lök.
Gott att äta till:
Sallad och kokt potatis.
Låt ströbrödet svälla i vätskan. Blanda färsen med ströbrödsblandningen, potatis, ägg, lök, salt och paprikapulver. Arbeta färsen smidig. Lägg hälften på ett smort, ugnssäkert fat. Fördela grönsakerna ovanpå och täck med resten av färsen.
Stek i ugn vid 175° ca 50 minuter. Pensla ev med litet smält matfett under stekningen.
Tid för tillagning: Ca 1 timme,
varav ca 50 minuter i ugnen.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar