FÄRSFYLLD PAPRIKA
Färska paprikor är på hösten ganska billiga och då kan man försöka få tag på några stora exemplar och fylla dem med t ex köttfärs. Pröva gärna också någon gång att fylla dem med svampstuvning eller starkt kryddat ris.
4 portioner
4 stora röda eller gröna paprikor
3 msk ströbröd
1½ dl mjölk eller grädde + mjölk
3 schalottenlökar
300 g köttfärs av lamm, kalv
eller blandfärs
1 äggula
ca 1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
smör eller margarin till formen
ev tomatjuice eller buljong
riven ost
Gott att äta till:
Kokt ris eller pain riche.
Skölj paprikorna, klyv dem och ta noga bort kärnorna. Låt ströbrödet svälla i mjölken eller gräddmjölken ca 10 minuter. Skala och hacka löken. Blanda ned färs, lök och ägggulan i ströbrödsblandningen och rör tills allt är väl blandat. Smaka av med salt och peppar.
Fyll paprikorna med färsen. Lägg dem i smord, ugnssäker form och stek dem i ugn 30 - 40 minuter. Ös med spadet som bildas och späd gärna med litet tomatjuice eller buljong. Strö över litet riven ost mot slutet av stektiden.
Tid för tillagning: Ca 1 timme, varav
30 - 40 minuter i ugnen.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar