SPRÖDSTEKT KAVIARSPÄTTA
4 portioner
4 lagom stora, färska rödspättor
eller 1 stort pkt djupfrysta spätta-
filéer
1 ägg
skorpmjöl
salt, vitpeppar
2 msk olja
2 msk smör eller margarin
Fyllning:
3 msk rökt kaviar
2 msk finklippt dill
1 msk tjock grädde
Garnering:
citronklyftor
dillplymer
Skölj och torka de rensade och filéade spättorna, eller ta isär de nätt och jämnt tinade djupfrysta filéerna. Panera ena sidan med ägg och skorpmjöl, kryddat med salt och peppar.
Blanda kaviar med dill och litet grädde och fördela blandningen på hälften av filéerna. Lägg de andra ovanpå och tryck till lätt, så att de hänger ihop. Stek fisken läckert brun i väl upphettat matfett som blandats med olja.
Garnera den nystekta fisken med citronklyftor och små yviga dillkvistar. Servera gärna med nykokt potatis och broccoli.
Ca 20 minuter att tillaga
4 portioner
4 lagom stora, färska rödspättor
eller 1 stort pkt djupfrysta spätta-
filéer
1 ägg
skorpmjöl
salt, vitpeppar
2 msk olja
2 msk smör eller margarin
Fyllning:
3 msk rökt kaviar
2 msk finklippt dill
1 msk tjock grädde
Garnering:
citronklyftor
dillplymer
Skölj och torka de rensade och filéade spättorna, eller ta isär de nätt och jämnt tinade djupfrysta filéerna. Panera ena sidan med ägg och skorpmjöl, kryddat med salt och peppar.
Blanda kaviar med dill och litet grädde och fördela blandningen på hälften av filéerna. Lägg de andra ovanpå och tryck till lätt, så att de hänger ihop. Stek fisken läckert brun i väl upphettat matfett som blandats med olja.
Garnera den nystekta fisken med citronklyftor och små yviga dillkvistar. Servera gärna med nykokt potatis och broccoli.
Ca 20 minuter att tillaga
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar