fredag 16 maj 2014

Röd vinbärsmousse

RÖD VINBÄRSMOUSSE

En enkel och fräsch sommardessert som alla tycker om, och som är utmärkt som avslutning på en rejäl och mäktig måltid.

4 portioner

750 g röda vinbär
1 dl socker
2 äggvitor
2½ dl vispgrädde

Garnering:
röda vinbär och mynta


Skölj bären försiktigt i kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag. Torka bären varsamt och repa av dem från stjälken med hjälp av en gaffel. Lägg bären i en skål. Blanda sockret med bären, täck över skålen och låt bären dra tillsammans med sockret minst 1 timme.

Kör bären och deras saft i matberedare eller mixer och passera sedan blandningen genom en sil för att få bort kärnorna. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd sedan försiktigt ned vinbärspurén i äggvitorna. Vispa grädden hårt och blanda den med vinbär och äggvita.

Ställ moussen kallt fram till serveringen och garnera med röda vinbär och mynta.

Variation:
I stället för vinbär går det bra att använda andra bär eller fruktsorter som t ex aprikos, persika eller plommon. Frukten bör förvällas innan den blandas med sockret.

Ca 1½ timme att tillaga


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar