LEVER MED SVAMPFRÄS
Saftig och fin blir lever om man inte steker den för länge. Den bör vara lätt rosa inuti. Örtkryddade champinjoner och stekta tomathalvor smakar bra till lever.
4 portioner
500 g ungnötslever
1 liten gul lök
250 g färska champinjoner
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1/4 tsk timjan
1/4 tsk mejram eller oregano
3 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
4 tomater
klippt persilja
Gott att äta till:
Haricots verts.
Skala och hacka löken. Skölj och skiva champinjonerna. Fräs lök och svamp tillsammans i litet matfett i en stekpanna. Krydda med salt, timjan, mejram eller oregano. Låt allt fräsa tills den vätska som bildats koka in.
Putsa och skär levern i skivor och vänd dem i mjölet, blandat med salt och peppar. Stek levern i resten av matfettet. Tillsätt svampblandningen mot slutet av stektiden och låt allt bli genomvarmt. Lägg upp alltsammans på varmt serveringsfat.
Dela tomaterna i halvor och fräs upp dem lätt. Garnera fatet med tomathalvorna och strö över litet persilja.
Tid för tillagning: Ca 20 minuter.
Saftig och fin blir lever om man inte steker den för länge. Den bör vara lätt rosa inuti. Örtkryddade champinjoner och stekta tomathalvor smakar bra till lever.
4 portioner
500 g ungnötslever
1 liten gul lök
250 g färska champinjoner
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1/4 tsk timjan
1/4 tsk mejram eller oregano
3 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
4 tomater
klippt persilja
Gott att äta till:
Haricots verts.
Skala och hacka löken. Skölj och skiva champinjonerna. Fräs lök och svamp tillsammans i litet matfett i en stekpanna. Krydda med salt, timjan, mejram eller oregano. Låt allt fräsa tills den vätska som bildats koka in.
Putsa och skär levern i skivor och vänd dem i mjölet, blandat med salt och peppar. Stek levern i resten av matfettet. Tillsätt svampblandningen mot slutet av stektiden och låt allt bli genomvarmt. Lägg upp alltsammans på varmt serveringsfat.
Dela tomaterna i halvor och fräs upp dem lätt. Garnera fatet med tomathalvorna och strö över litet persilja.
Tid för tillagning: Ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar