fredag 16 maj 2014

Lever med svampfräs

LEVER MED SVAMPFRÄS

Saftig och fin blir lever om man inte steker den för länge. Den bör vara lätt rosa inuti. Örtkryddade champinjoner och stekta tomathalvor smakar bra till lever.

4 portioner

500 g ungnötslever
1 liten gul lök
250 g färska champinjoner
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1/4 tsk timjan
1/4 tsk mejram eller oregano
3 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
4 tomater
klippt persilja

Gott att äta till:
Haricots verts.


Skala och hacka löken. Skölj och skiva champinjonerna. Fräs lök och svamp tillsammans i litet matfett i en stekpanna. Krydda med salt, timjan, mejram eller oregano. Låt allt fräsa tills den vätska som bildats koka in.

Putsa och skär levern i skivor och vänd dem i mjölet, blandat med salt och peppar. Stek levern i resten av matfettet. Tillsätt svampblandningen mot slutet av stektiden och låt allt bli genomvarmt. Lägg upp alltsammans på varmt serveringsfat.

Dela tomaterna i halvor och fräs upp dem lätt. Garnera fatet med tomathalvorna och strö över litet persilja.


Tid för tillagning: Ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar