SMÅ FLÄSKRULADER
"Smågrisar" skulle man med ett populärare namn kunna kalla dessa små fyllda rulader. Man kan krydda dem med ingefära eller söndersmulad timjan om man så vill.
4 portioner
8 skivor magert fläskkött av bog
1 tsk salt
vitpeppar
2 äpplen
8 urkärnade katrinplommon
olja eller margarin
3 dl buljong
½ dl grädde
Gott att äta till:
Kokt potatis, lingon och en
fräsch sallad.
Bulta köttskivorna lätt och krydda dem med salt och peppar. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i klyftor. Lägg ett plommon och två äppelklyftor på varje köttskiva. Rulla ihop skivorna och bind om med bomullssnöre eller fäst ihop dem med tandpetare.
Bryn ruladerna runt om i matfett i en stekpanna eller gryta. Späd med litet buljong och låt ruladerna eftersteka under lock på svag värme ca 15 minuter. Tillsätt grädden. Låt det hela koka upp och bjud rätten direkt ur stekpannan.
Tid för tillagning: Ca 1 timme.
"Smågrisar" skulle man med ett populärare namn kunna kalla dessa små fyllda rulader. Man kan krydda dem med ingefära eller söndersmulad timjan om man så vill.
4 portioner
8 skivor magert fläskkött av bog
1 tsk salt
vitpeppar
2 äpplen
8 urkärnade katrinplommon
olja eller margarin
3 dl buljong
½ dl grädde
Gott att äta till:
Kokt potatis, lingon och en
fräsch sallad.
Bulta köttskivorna lätt och krydda dem med salt och peppar. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i klyftor. Lägg ett plommon och två äppelklyftor på varje köttskiva. Rulla ihop skivorna och bind om med bomullssnöre eller fäst ihop dem med tandpetare.
Bryn ruladerna runt om i matfett i en stekpanna eller gryta. Späd med litet buljong och låt ruladerna eftersteka under lock på svag värme ca 15 minuter. Tillsätt grädden. Låt det hela koka upp och bjud rätten direkt ur stekpannan.
Tid för tillagning: Ca 1 timme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar