PORTUGISISK FISKFILÉ
4 personer
450 g färsk eller djupfryst
fiskfilé
2 msk vetemjöl
salt och en aning vitpeppar
2 msk olja
2 msk smör eller margarin
Tomatsås:
1 finhackad gul lök
1 liten grön paprika
1 msk olja
4 tomater
2 dl vitt vin
8 - 12 pimientofyllda oliver
Skölj och torka fiskfiléerna. Djupfryst fisk bör tina något. Skär fisken i lämpliga portionsbitar. Panera dem i lättkryddat mjöl och stek dem vackert gyllenbruna i väl upphettad olja, blandad med litet smör eller margarin.
Fräs löken några minuter i oljan tillsammans med den strimlade paprikan. Skala tomaterna, dela dem och ta bort kärnorna. Tillsätt tomaterna till lökblandningen och låt dem koka mjuka. Skär oliverna i tunna skivor och tillsätt dem jämte vinet strax före serveringen. Smaka av.
Häll upp tomatsåsen på uppläggningsfatet och lägg fisken ovanpå. Servera kokt potatis till.
Ca 30 minuter att tillaga
4 personer
450 g färsk eller djupfryst
fiskfilé
2 msk vetemjöl
salt och en aning vitpeppar
2 msk olja
2 msk smör eller margarin
Tomatsås:
1 finhackad gul lök
1 liten grön paprika
1 msk olja
4 tomater
2 dl vitt vin
8 - 12 pimientofyllda oliver
Skölj och torka fiskfiléerna. Djupfryst fisk bör tina något. Skär fisken i lämpliga portionsbitar. Panera dem i lättkryddat mjöl och stek dem vackert gyllenbruna i väl upphettad olja, blandad med litet smör eller margarin.
Fräs löken några minuter i oljan tillsammans med den strimlade paprikan. Skala tomaterna, dela dem och ta bort kärnorna. Tillsätt tomaterna till lökblandningen och låt dem koka mjuka. Skär oliverna i tunna skivor och tillsätt dem jämte vinet strax före serveringen. Smaka av.
Häll upp tomatsåsen på uppläggningsfatet och lägg fisken ovanpå. Servera kokt potatis till.
Ca 30 minuter att tillaga
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar