POTATISGULASCH
En gulasch utan kött, men med mycket potatis, blir också god och mustig - och dessutom billigare. Vill man använda färska tomater bör man flå dem först, och i stället för tomatspadet från burkarna kan man ta tomatjuice.
4 portioner
1 kg potatis
4 - 5 gula lökar
2 msk smör eller margarin
2 burkar tomater à ca 400 g
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1 krm vit- eller svartpeppar
1½ - 2 dl gräddfil
2 msk finklippt gräslök
Skala potatis och lök och skär dem i klyftor. Bryn potatis och lök i matfett i en stekgryta. Tillsätt tomaterna med sitt spad, salt och kryddor. Låt allt koka under lock tills potatisen känns mjuk, 10 - 15 minuter.
Häll över gräddfilen och strö över gräslöken före serveringen.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
En gulasch utan kött, men med mycket potatis, blir också god och mustig - och dessutom billigare. Vill man använda färska tomater bör man flå dem först, och i stället för tomatspadet från burkarna kan man ta tomatjuice.
4 portioner
1 kg potatis
4 - 5 gula lökar
2 msk smör eller margarin
2 burkar tomater à ca 400 g
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1 krm vit- eller svartpeppar
1½ - 2 dl gräddfil
2 msk finklippt gräslök
Skala potatis och lök och skär dem i klyftor. Bryn potatis och lök i matfett i en stekgryta. Tillsätt tomaterna med sitt spad, salt och kryddor. Låt allt koka under lock tills potatisen känns mjuk, 10 - 15 minuter.
Häll över gräddfilen och strö över gräslöken före serveringen.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar