fredag 16 maj 2014

Fläskgryta med röd paprika

FLÄSKGRYTA MED RÖD PAPRIKA

Enklare och billigare bitar av fläskkött kan användas till grytor av olika slag. Rikligt med röd paprika ger den här rätten en angenäm smak. Paprika innehåller dessutom mycket C-vitamin och det behöver vi tillföra kroppen varje dag.

4 portioner

500 g benfritt fläskkött av tex bog
eller grytbitar
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 tsk sellerisalt
1 krm vitpeppar
1 tsk paprikapulver
3 dl buljong
3 röda paprikor
2 gula lökar
1 dl grädde

Gott att äta till:
Potatismos eller kokt ris samt
grönsallad.


Putsa köttet och skär det i strimlor. Bryn köttet i litet matfett i en stekgryta. Krydda med salt, sellerisalt, svartpeppar och paprikapulver. Häll över buljongen och låt det hela eftersteka under lock på svag värme ca 30 minuter. Köttet ska då vara mört - pröva med en sticka.

Skölj under tiden paprikorna. Dela dem och ta noga bort alla kärnor. Strimla paprikorna. Skala lökarna och skär dem i skivor. Fräs paprika och lök i litet matfett i en stekpanna. Tillsätt paprika och lök till köttet i grytan och låt alltsammans eftersteka ytterligare ca 5 minuter. Häll till sist över grädden och låt allt bli genomvarmt.

Tid för tillagning: Ca 45 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar