SKINKFAT TILL BRUNCH
Nya rön säger att frukosten inte är så viktig som många tror (det var då det, hå hå ja ja, Bellas anm!). Vi som slarvar får vår tröst. Här är ett recept på ett härligt fat med skinka och ägg att äta framåt lunch. Vi slipper chocka magen med frukost när den inte är beredd.
4 portioner
2 msk smör eller margarin
4 - 5 ägg
3 dl standardmjölk eller mjölk blandad
med grädde
1 msk senap
1 tsk curry
2 purjolökar
100 - 200 g rökt skinka i skivor
3 dl riven, mild ost
Tips:
Det är gott att tillreda rätten med
hamburgerkött i stället för skinka.
Smörj ett ugnssäkert fat. Vispa samman äggen med den feta mjölken. Tillsätt senap och curry. Skölj, ansa och skär purjolökarna fint. Skär skinkan i skivor eller strimla den.
Lägg purjolök och skinka i fatet och strö över osten. Häll över äggsmeten. Ställ fatet på galler i nedre delen av ugnen vid 200° ca 30 minuter tills rätten fått fin färg och äggstanningen har stelnat.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter
varav ca 30 minuter i ugnen.
Från Mina Bästa Recept

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar