tisdag 20 maj 2014

Rosa korvgryta

ROSA KORVGRYTA

Servera en god och matig korvgryta som faller såväl stora som små i smaken. Grytan har fått namn av den rosa såsen som smaksätts med rosépeppar.

4 portioner

16 prinskorvar
150 g färska champinjoner
150 g bacon
1 röd paprika
1 msk smör eller margarin
3 - 4 msk mild chilisås
1 tsk rosépeppar
1 tsk kinesisk soya
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 dl kaffegrädde
2 tsk maizena
salt

Garnering:
persiljekvistar

Serveringstips:
Kokt potatis eller pasta och sallad.


Dela varje prinskorv i 2 bitar. Skär champinjonerna i skivor och baconet i bitar. Ansa paprikan och skär den i strimlor. Smält matfettet i en gryta och fräs champinjonerna tills vätskan kokat in. Blanda ned baconbitar och prinskorv och fräs alltsammans ca 5 minuter.

Tillsätt chilisås, rosépeppar, soya, vatten, buljongtärning, grädde och paprika och låt grytan koka ca 10 minuter. Rör ut maizenan med 1 msk vatten och blanda ned redningen i grytan. Låt grytan koka några minuter så att den tjocknar något.

Smaka av med salt, garnera med persiljekvistar och servera grytan.


Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen 20 - 25 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar