KALV I CURRY MED RIS
4 personer
500 g kalvkött av bringa,
bog, innanlår eller fransyska
2 msk smör eller margarin
1 - 2 tsk curry
salt, vitpeppar
½ tsk gurkmeja
3 - 4 dl buljong på tärning
eller kokt på det som putsas
bort från köttet samt ett stycke
märgben
1 dl grädde
Till servering:
Kokt ris eller små kokta potatisar
strödda med klippt persilja.
Putsa köttet och skär det i tärningar. Koka ev buljong på skrapet samt en bit märgben och en kryddbukett. Smält matfettet i en stekgryta, tillsätt curry och fräs köttärningarna en stund i blandningen. Krydda med salt och vitpeppar samt tillsätt gurkmeja och den silade buljongen. Låt grytan småputtra tills köttet är alldeles mört.
Red ev av skyn något med vetemjöl. Blanda i grädden och smaka av. Koka riset i saltat vatten med en klick smör eller margarin.
Lägg upp det torra riset eller potatisen i en krans och häll köttstuvningen i mitten. Strö över persilja och servera genast.
Tid för tillagning: 1 - 1½ timme.
Från Hemmets Journal kortserie

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar