tisdag 20 maj 2014

Kalv i curry med ris

KALV I CURRY MED RIS

4 personer

500 g kalvkött av bringa,
bog, innanlår eller fransyska
2 msk smör eller margarin
1 - 2 tsk curry
salt, vitpeppar
½ tsk gurkmeja
3 - 4 dl buljong på tärning
eller kokt på det som putsas
bort från köttet samt ett stycke
märgben
1 dl grädde

Till servering:
Kokt ris eller små kokta potatisar
strödda med klippt persilja.


Putsa köttet och skär det i tärningar. Koka ev buljong på skrapet samt en bit märgben och en kryddbukett. Smält matfettet i en stekgryta, tillsätt curry och fräs köttärningarna en stund i blandningen. Krydda med salt och vitpeppar samt tillsätt gurkmeja och den silade buljongen. Låt grytan småputtra tills köttet är alldeles mört.

Red ev av skyn något med vetemjöl. Blanda i grädden och smaka av. Koka riset i saltat vatten med en klick smör eller margarin.

Lägg upp det torra riset eller potatisen i en krans och häll köttstuvningen i mitten. Strö över persilja och servera genast.


Tid för tillagning: 1 - 1½ timme.


Från Hemmets Journal kortserie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar