söndag 18 maj 2014

Sherrysauterad kalvlever

SHERRYSAUTERAD KALVLEVER

Alla som är förtjusta i lever bjuds här på ett bra recept på en festlig och lättlagad sauté. Laga denna rätt och bli positivt överraskad.

4 portioner

400 g kalvlever eller ungnötslever
200 g färska champinjoner
2 - 3 msk smör eller margarin
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
3 - 4 msk vetemjöl
2½ dl köttbuljong
1 dl vispgrädde
½ dl torr sherry
2 msk kapris
2 msk fransk senap
1 tsk dragon
1 tsk kinesisk soya

Garnering:
bladpersilja

Serveringstips:
Servera leversautén med råstekt
potatis, kokt broccoli och lingon-
sylt eller lägg sautén i och runt en
krans av ris.


Torka, skölj och skär bort ev hinnor på levern. Skär den i tärningar. Halvera champinjonerna och dela dem ytterligare en gång. Smält 1 msk matfett i en stor stekpanna. Fräs champinjonerna ca 5 minuter. Ta upp svampen, smält resten av matfettet och bryn levern tills den fått färg.

Lägg tillbaka svampen i pannan och strö över salt, peppar och mjöl. Rör om och späd med buljong, grädde och sherry. Tillsätt kapris, senap, dragon och soya. Låt sautén småkoka under lock ca 5 minuter. Rör om då och då.

Smaka av och krydda ev mer. Lägg upp sautén på serveringsfat och garnera med bladpersilja.


Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen 20 - 25 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar