söndag 18 maj 2014

Gratinerad kyckling

GRATINERAD KYCKLING

God och lättlagad är den här gratängen med kycklingkött och ostsås. Snabbt går det också om man köper en färdiggrillad kyckling.

4 portioner

1 grillad eller stekt kyckling
smör eller margarin till fatet
1½ msk smör eller margarin
2½ msk vetemjöl
1 dl mjölk
1½ dl vispgrädde
2 dl torrt vitt vin
3 dl riven ost, t ex lagrad Svecia
1 krm vit- eller svartpeppar
salt

Tips:
Om kycklinglevern finns med, så
hacka den och strö den över köttet
innan såsen hälls på.

Gott att äta till:
Kokt ris och en sallad.


Bena ur kycklingen, skär köttet i bitar och lägg dem på ett smort, ugnssäkert fat. Fräs matfett och mjöl i en kastrull. Späd med mjölk och grädde. Tillsätt vinet och låt såsen sakta koka 3 - 5 minuter. Rör ned den rivna osten. Smaksätt med peppar och salt.

Häll såsen över kycklingköttet. Gratinera vid 250° 10 - 15 minuter eller tills rätten fått färg.


Tid för tillagning: Ca 30 minuter,
varav 10 - 15 minuter i ugnen.


Från Mina Bästa Recept







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar