KOTLETT I VINSÅS
4 personer
4 fläskkotletter
1 msk smör eller margarin
salt, vitpeppar
en liten nypa mejram
en liten nypa timjan
Sås:
1½ tsk arrowrotmjöl
3 dl burk- eller tärningsbuljong
1 msk tomatpuré
ca ½ dl rödvin eller madeira
10 oliver
Stek kotletterna i sparsamt med matfett. Krydda med salt, peppar och några goda örtkryddor som mejram och timjan. Ta upp kotletterna och håll dem varma medan såsen lagas.
Laga såsen direkt i stekpannan. Rör ut arrowrotmjölet i den kalla buljongen. Tillsätt tomatpurén och vinet och låt blandningen få ett uppkok under omrörning. Lägg i kotletterna och strö över skivade oliver.
Servera genast med nykokt ris eller pasta.
Tid för tillagning: Ca 20 minuter.
Från Hemmets Journal kortserie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar