söndag 18 maj 2014

Kotlett i vinsås

KOTLETT I VINSÅS

4 personer

4 fläskkotletter
1 msk smör eller margarin
salt, vitpeppar
en liten nypa mejram
en liten nypa timjan

Sås:
1½ tsk arrowrotmjöl
3 dl burk- eller tärningsbuljong
1 msk tomatpuré
ca ½ dl rödvin eller madeira
10 oliver


Stek kotletterna i sparsamt med matfett. Krydda med salt, peppar och några goda örtkryddor som mejram och timjan. Ta upp kotletterna och håll dem varma medan såsen lagas.

Laga såsen direkt i stekpannan. Rör ut arrowrotmjölet i den kalla buljongen. Tillsätt tomatpurén och vinet och låt blandningen få ett uppkok under omrörning. Lägg i kotletterna och strö över skivade oliver.

Servera genast med nykokt ris eller pasta.


Tid för tillagning: Ca 20 minuter.


Från Hemmets Journal kortserie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar