Provence i Frankrike är känt för sin fint kryddade mat. Såsen, som serveras till de här biffarna, är verkligen både spännande och annorlunda. Dessutom kan man bjuda bakad potatis med vitlökssmör till - då blir det hela en typiskt provencalsk måltid.
4 portioner
4 skivor utskuren biff, ca 500 g
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Sås:
1½ dl gräddfil
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1 tsk vitvinsvinäger
2 tomater
1 msk kapris
2 saltgurkor
1 - 2 hårdkokta ägg
1 vitlöksklyfta
1 msk hackad persilja
Gott att äta till:
Bakad potatis med vitlökssmör,
tomatklyftor och en sallad.
Börja med såsen. Smaksätt gräddfilen med salt, peppar och litet vitvinsvinäger. Skölj och torka tomaterna. Låt kapris och saltgurkor rinna av. Skala och hacka äggen. Hacka kapris, saltgurkor och tomater mycket fint. Pressa vitlöken.
Blanda samman alla ingredienserna till såsen och spara ev litet till garnering.
Stek biffarna vackert bruna i litet matfett i en stekpanna. Stektiden beror på hur genomstekta man vill ha biffarna - 1-3 minuter per sida. Salta och peppra.
Lägg upp biffarna på serveringsfat. Garnera såsen och servera den till.
Tid för tillagning: Ca 20 minuter.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar