söndag 18 maj 2014

Kyckling- och grönsaksgryta

KYCKLING- OCH GRÖNSAKSGRYTA

Detta blir hela familjens favorit! Inte minst barnen kommer att älska grytan med finskurna grönsaker och mör kyckling.

4 portioner

4 kycklingfiléer à ca 100 g
1 msk smör eller margarin
salt och peppar
2 - 3 morötter
1 purjolök
100 g champinjoner, helst färska
2 tsk curry
2½ dl hönsbuljong
1 dl lätt crème fraîche


Skölj av kycklingfiléerna och torka av dem väl med hushållspapper. Strimla köttet. Smält matfettet i en panna och bryn det strimlade kycklingköttet. Salta och peppra. Ta upp bitarna ur pannan och håll dem varma. Skala morötterna och skiva dem tunt i matberedare eller med osthyvel. Ansa purjon och skär den i tunna ringar. Borsta svampen ren och skär den i halvor eller kvartar.

Fräs grönsaker och svamp i resterande matfett i stekpannan. Strö över curry och späd med buljong. Lägg tillbaka kycklingen i grytan och låt puttra tills köttet är genomkokt och köttsaften är genomskinlig. Rör ned crème fraîche och koka upp (numera är ju crème fraîche kokbar).

Kokt ris och rostad flagad mandel smakar gott till.


Tid för tillagning: 45 minuter.


Från IMP kortserie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar