PIKANT KÖTTFÄRSLIMPA
Saftig färslimpa där ost, salvia och curry ger pikant smak. Bjud gärna rösti, d v s potatiskaka, till färsen.
4 portioner
500 g blandfärs
2 skivor vitt bröd
2½ dl vatten
150 g ost med smak
1 gul lök
1½ tsk salvia
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
2 msk senap
1 ägg
1 msk matolja
2 - 3 tsk curry
Serveringstips:
Servera en gräddfilssås smaksatt med
curry och hackad persilja till färslimpan.
Smula sönder brödet och låt det ligga i vattnet ca 5 minuter. Skär osten i små tärningar och hacka löken fint. Blanda färsen med salvia, salt, cayennepeppar, senap, ägg och ost. Blanda ned brödet och forma färsen till en avlång limpa. Lägg den i en ugnssäker form.
Blanda matolja och curry och pensla färslimpan med blandningen. Stek färsen i mitten av ugnen i 200° 50 - 60 minuter. Skär färslimpan i skivor och servera den.
Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid i ugnen 50 - 60 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar