SELLERIRULADER
Selleri och köttfärs smakar bra tillsammans. Här har vi rullat in selleristavar i köttfärsruladerna. Men det går också bra att skära den förvällda sellerin i småtärningar och blanda dessa direkt i färsen.
4 portioner
1 rotselleri, ca 400 g
vatten, salt
1 dl grädde
1 dl vatten
3 msk ströbröd
1 gul lök
400 g blandfärs
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm paprikapulver
2 msk smör eller margarin
2 dl buljong eller sellerispad
Gott att äta till:
Potatismos och en sallad.
Skala och skölj rotsellerin och skär den i lillfingertjocka stavar. Förväll dem i lättsaltat vatten ca 8 minuter (2 tsk salt/l vatten). Låt dem rinna av.
Blanda grädde och vatten, tillsätt ströbrödet och låt det svälla en kort stund i vätskan. Skala och hacka löken. Blanda samman köttfärs, lök, kryddor och ströbrödsblandning. Arbeta färsen jämn och smidig. Bred ut färsen på ett stort, vattensköljt skärbräde och skär den i jämna rutor. Lägg en selleristav på varje ruta och rulla ihop till rulader.
Stek ruladerna i litet matfett i en stekpanna. Ta upp dem. Vispa ur stekpannan med buljong eller sellerispad. Låt skyn koka ihop. Sila den. Lägg tillbaka ruladerna och låt dem eftersteka en kort stund i skyn.
Tid för tillagning: Ca 40 minuter.
Selleri och köttfärs smakar bra tillsammans. Här har vi rullat in selleristavar i köttfärsruladerna. Men det går också bra att skära den förvällda sellerin i småtärningar och blanda dessa direkt i färsen.
4 portioner
1 rotselleri, ca 400 g
vatten, salt
1 dl grädde
1 dl vatten
3 msk ströbröd
1 gul lök
400 g blandfärs
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm paprikapulver
2 msk smör eller margarin
2 dl buljong eller sellerispad
Gott att äta till:
Potatismos och en sallad.
Skala och skölj rotsellerin och skär den i lillfingertjocka stavar. Förväll dem i lättsaltat vatten ca 8 minuter (2 tsk salt/l vatten). Låt dem rinna av.
Blanda grädde och vatten, tillsätt ströbrödet och låt det svälla en kort stund i vätskan. Skala och hacka löken. Blanda samman köttfärs, lök, kryddor och ströbrödsblandning. Arbeta färsen jämn och smidig. Bred ut färsen på ett stort, vattensköljt skärbräde och skär den i jämna rutor. Lägg en selleristav på varje ruta och rulla ihop till rulader.
Stek ruladerna i litet matfett i en stekpanna. Ta upp dem. Vispa ur stekpannan med buljong eller sellerispad. Låt skyn koka ihop. Sila den. Lägg tillbaka ruladerna och låt dem eftersteka en kort stund i skyn.
Tid för tillagning: Ca 40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar