tisdag 13 maj 2014

Sellerirulader

SELLERIRULADER

Selleri och köttfärs smakar bra tillsammans. Här har vi rullat in selleristavar i köttfärsruladerna. Men det går också bra att skära den förvällda sellerin i småtärningar och blanda dessa direkt i färsen.

4 portioner

1 rotselleri, ca 400 g
vatten, salt
1 dl grädde
1 dl vatten
3 msk ströbröd
1 gul lök
400 g blandfärs
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm paprikapulver
2 msk smör eller margarin
2 dl buljong eller sellerispad

Gott att äta till:
Potatismos och en sallad.


Skala och skölj rotsellerin och skär den i lillfingertjocka stavar. Förväll dem i lättsaltat vatten ca 8 minuter (2 tsk salt/l vatten). Låt dem rinna av.

Blanda grädde och vatten, tillsätt ströbrödet och låt det svälla en kort stund i vätskan. Skala och hacka löken. Blanda samman köttfärs, lök, kryddor och ströbrödsblandning. Arbeta färsen jämn och smidig. Bred ut färsen på ett stort, vattensköljt skärbräde och skär den i jämna rutor. Lägg en selleristav på varje ruta och rulla ihop till rulader.

Stek ruladerna i litet matfett i en stekpanna. Ta upp dem. Vispa ur stekpannan med buljong eller sellerispad. Låt skyn koka ihop. Sila den. Lägg tillbaka ruladerna och låt dem eftersteka en kort stund i skyn.

Tid för tillagning: Ca 40 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar