CITRONKYCKLING
Citronsaft är en god och ganska vanlig krydda till fågel. Den ger frisk smak åt både vildfågel och tamfågel. Här är en riktigt smaklig och fin kycklingrätt.
4 portioner
2 pkt djupfrysta kycklinglår à ca 500 g
2 msk smör eller margarin
2 - 3 gula lökar
1 tsk salt
2 krm paprikapulver
1 röd paprika
1 citron
litet persilja
Tips:
Givetvis kan man laga denna rätt på
en hel kyckling, som man styckar i
lagom stora bitar.
Gott att äta till:
Citronklyftor och grovt bröd eller ris.
Tina kycklinglåren lätt och torka av dem ordentligt. Bryn dem i litet matfett i en stekpanna. Ta upp dem och lägg dem på ett ugnssäkert fat.
Skala lökarna. Skär dem i klyftor. Bryn dem och lägg dem på köttet. Krydda med salt och paprikapulver. Skölj och ansa paprikan och skär den i ringar. Bryn dem helt lätt i stekpannan och lägg dem ovanpå köttet på fatet.
Pressa saften ur citronen och häll saften över fatet. Täck med aluminiumfolie och stek rätten i ugn vid 175° ca 30 minuter. Ta bort foliet och garnera med klippt persilja.
Tid för tillagning: Ca 1 timme,
varav ca 30 minuter i ugnen.
Citronsaft är en god och ganska vanlig krydda till fågel. Den ger frisk smak åt både vildfågel och tamfågel. Här är en riktigt smaklig och fin kycklingrätt.
4 portioner
2 pkt djupfrysta kycklinglår à ca 500 g
2 msk smör eller margarin
2 - 3 gula lökar
1 tsk salt
2 krm paprikapulver
1 röd paprika
1 citron
litet persilja
Tips:
Givetvis kan man laga denna rätt på
en hel kyckling, som man styckar i
lagom stora bitar.
Gott att äta till:
Citronklyftor och grovt bröd eller ris.
Tina kycklinglåren lätt och torka av dem ordentligt. Bryn dem i litet matfett i en stekpanna. Ta upp dem och lägg dem på ett ugnssäkert fat.
Skala lökarna. Skär dem i klyftor. Bryn dem och lägg dem på köttet. Krydda med salt och paprikapulver. Skölj och ansa paprikan och skär den i ringar. Bryn dem helt lätt i stekpannan och lägg dem ovanpå köttet på fatet.
Pressa saften ur citronen och häll saften över fatet. Täck med aluminiumfolie och stek rätten i ugn vid 175° ca 30 minuter. Ta bort foliet och garnera med klippt persilja.
Tid för tillagning: Ca 1 timme,
varav ca 30 minuter i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar