tisdag 13 maj 2014

Citronkyckling

CITRONKYCKLING

Citronsaft är en god och ganska vanlig krydda till fågel. Den ger frisk smak åt både vildfågel och tamfågel. Här är en riktigt smaklig och fin kycklingrätt.

4 portioner

2 pkt djupfrysta kycklinglår à ca 500 g
2 msk smör eller margarin
2 - 3 gula lökar
1 tsk salt
2 krm paprikapulver
1 röd paprika
1 citron
litet persilja

Tips:
Givetvis kan man laga denna rätt på
en hel kyckling, som man styckar i
lagom stora bitar.

Gott att äta till:
Citronklyftor och grovt bröd eller ris.


Tina kycklinglåren lätt och torka av dem ordentligt. Bryn dem i litet matfett i en stekpanna. Ta upp dem och lägg dem på ett ugnssäkert fat.

Skala lökarna. Skär dem i klyftor. Bryn dem och lägg dem på köttet. Krydda med salt och paprikapulver. Skölj och ansa paprikan och skär den i ringar. Bryn dem helt lätt i stekpannan och lägg dem ovanpå köttet på fatet.

Pressa saften ur citronen och häll saften över fatet. Täck med aluminiumfolie och stek rätten i ugn vid 175° ca 30 minuter. Ta bort foliet och garnera med klippt persilja.

Tid för tillagning: Ca 1 timme,
varav ca 30 minuter i ugnen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar